Spermabank för hund

Välkommen till AlfaVetas hund spermabank!

På denna sida kommer ni hitta information om det mesta ni behöver veta om våran spermabank samt försändelser till utlandet!

Fryst hund sperma

Medan avelstikar kan besöka din hanhund när hans fertilitet är bra. Men vad händer om han är sjuk, tappar fertiliteten eller till och med när han går bort? Försämrad fertilitet är mycket vanligare problem hos hundar än du kanske tror. Många hundar tappar sin fertilitet med åldern och många hanhunds ägare önskar att de hade fryst sperma från sina bästa hundar i sin reproduktiva toppform. Hög kvalitets fryst sperma från en viktig Hanhund kan vara en försäkring mot att förlora honom och en värdefull avelsresurs långt, långt in i framtiden.

Vi erbjuder tappning, frysning och lagring. Vill ni skicka fryst sperma till utlandet? inga problem!

Kyld hund sperma

Vi erbjuder också ett kylningspaket där vi tappar hanen och kyler ner sperman inför frakt. När man skickar kyld sperma är timing jätteviktig, eftersom sperman kan överleva max 4 dagar. På grund av detta är det mycket viktigt att man har ett datum redo för inseminationen så sperman används upp direkt.

Frågor och svar

Här finns vanliga frågor och deras svar.

Fryst hund sperma

Många har för sig att fryst sperma har sämmre resultat än färsk eller kyld sperma, detta är inte helt korrekt, många av de dåliga erfarenheter som folk har haft med frusen sperma beror på att man inte har fastställt rätt betäckningdag och man har använt den frusna sperman på samma sätt som om den vore färsk.

Fraktkostnad beror på flera saker, om man ska skicka fryst eller kyld, om det ska till storstad eller glesbygd till och med vilken dag i veckan man ska skicka det, längre ner på sidan finns det ett formulär om fraktkostnader, var god och fyll i den så återkommer vi med en prisuträkning.

Frusen sperma erbjuder fördelar som:
Längre tid som sperman kan fraktas, detta betyder att man kan skicka den längre bort med samma effektivitet vid inseminationen.

Frusen sperma kan även lagras i en obägränsad tid

Ja! Vi erbjuder lagring i våran spermabank, det betyder att ni kan tappa hanen hos oss och lagra det direkt eller om ni har redan sperma lagrad i någon annan bank kan vi ta emot den och flytta den till våran bank.

Ja! det är inga problem att flytta från en annan bank till oss. Kontakta er nuvarande spermabank angående fraktkostnader.

Obs! observera att det tillkommer en insättningsavgift på när man sätter in sperma från en annan bank/klinik.

Först kontakta Jorbruksverket för att ta reda på eventuella lagar som har med import av hundsäd från just den delen av världen.

Om ni vill flytta från en annan bank inom EU till oss, börjar ni med att kontakta er nuvarande bank och ber dem att skicka sperman till oss, efter ni har gjort det ring till oss och informera oss så vi vet att vi ska förvänta oss en försändelse.

Om Spermabanken ligger utanför EU måste ni kontakta Jordbruksverket då ni förmodligen måste ansöka importstillstånd.

Ni kan hitta alla regler och lagstiftningar angående import från utlandet här

Kyld hund sperma

Fraktkostnad beror på flera saker, om man ska skicka fryst eller kyld, om det ska till storstad eller glesbygd till och med vilken dag i veckan man ska skicka det, längre ner på sidan finns det ett formulär om fraktkostnader, var god och fyll i den så återkommer vi med en prisuträkning.

Eftersom sperman måste komma fram innom 24 timmar kan vi skicka kyld sperma endast Mån-Tors.

Eftersom kyld sperma måste komma fram inom 24 timmar är det inte alltid möjligt för fraktfirmorna att leverera den i tid till avlägsna områden. I dessa fall rekomenderar vi att skicka fryst sperma.

Ni kan hitta alla regler och lagstiftningar angående import från utlandet här

Prislista

Spermabank:

Lagrings avgift spermabank – 1500kr / år per hund

Sperma kylning – 4400kr + Frakt

Sperma frysning – 4900kr för upp till 6 strån varje strå utöver 6 kostar 180kr styck

Insättning från en annan spermabank: 500kr (Denna avgift betalas om ni flyttar sperma från en annan spermabank till oss)

Uttagningsavgift: 500kr (Denna avgift betalas om ni vill skicka redan liggande sperma till en annan spermabank)

Vi reserverar oss föreventuella prisförändringar

Frakt: Se nedan

Prisförfrågan om försändelse

För att kunna ge den bästa prisuppfattnigen i er specifica situation ber vi er att fylla i formuläret här nedan.

Spermaförsändelse Prisuppgifter EXPORT
Var god och fyll i klinikens namn
Ange en mail adress vi kan kontakta kliniken på.
Var god och ange den mottagande veterinärens namn
Adressen på kliniken som försändelsen ska skickas till,
Den mottagande klinikens postnummer
orten som klinken befinner sig i.
Spermabanks importförsändelse anmälan